Elkezdődött a faültetés és parkosítás a Népkertben

Megosztás

Kora ősszel kezdődtek meg a munkálatok, először az elhalt és veszélyes fákat vágták ki a szakemberek, most viszont sor került a fák pótlására és a parkosításra is.

A fák állapotának felmérése után 60 fa esetében állapították meg a szakemberek, hogy kiszáradtak, vagy balesetveszélyesek. Mivel a városvezetés elkötelezett Miskolc zöldítése mellett, így a vágási munkálatok után a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. kertészei a héten megkezdték a zöldterület-gondozást, mely a város ezen területén nemcsak karbantartást, hanem parkosítást is jelent.

A szakemberek ezen a héten először GPS koordináták segítségével kijelölték a facsemeték helyét, majd ezt követően el is ültettek két vérszilvafát, valamint két páfrányfenyőt. A munkálatok ezzel nem értek véget. A  Sissi-szobor mellé cserjeágyat helyeztek el, húsz díszcserjével, illetve díszfűvel. Ezen kívül a zászlótartó mellé ültetett harminc árvalányhaj mellé és a szökőkút melletti virágágyásokhoz is került díszfű.

Előreláthatólag november 16-án érkeznek újabb díszfák és cserjecsemeték és ezek elültetésével folytatódik a Népkert szépítése.

Az ültetés után a földet mulccsal borítják be, ez a legoptimálisabb eljárás a talaj kiszáradásának megakadályozására, hiszen kiváló a nedvességmegtartó-képessége.

A parkosítás, csakúgy, mint a Hejőligetben, a Népkertben is a Zöld és Gondozott Miskolc Program égisze alatt valósul meg.

Csütörtökön egyébként a Párbeszéd – Zöldek pártja is bejelentette, hogy támogatják Veres Pál újraindulását. Az eseményen a polgármester aláírta a zöld minimum programot is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek